Nederlands

Omdat wetenschap begint met nieuwsgierigheid.

Het hoofddoel van Jeunesses Scientifiques is om jongeren te laten proeven van wetenschap, zonder enige vorm van elitisme. Wij wensen de wetenschappelijke cultuur bij toekomstige volwassenen te bevorderen.

Vanuit dit standpunt stellen wij wekelijkse activiteiten voor, stages, kampen, tentoonstellingen, wedstrijden voor jongeren die hun wetenschappelijke kennis wensen te verrijken of, eenvoudigweg, zich met wetenschap willen vermaken.

Wij bieden eveneens scholing aan onze (toekomstige) groepsleiders alsmede aan leerkrachten.

Onze vereniging zet zich sinds 1957 in om interessante en leuke activiteiten te organiseren, die jongeren de kans geven de wereld te ontdekken dank zij een wetenschappelijke denkwijze en/of een wetenschappelijke methode toe te passen om de wereld waar te nemen.

Onze vereniging is ook op internationaal vlak actief en is medeoprichter van Milset (the International Movement for Leisure Activities in Sciences and Technology).

Tussen robotica en zomerkampen, stages en EXPOsciences wedstrijden, ontdek al onze activiteiten op deze website (onze activiteiten worden uitsluitend in het Frans georganiseerd).